Pravila o privatnosti

Ažurirano 22. svibnja 2018.

Dobrodošli na pravila o privatnosti od sljedeće pravne osobe:

  • ATLETSKI KLUB RI MARATON, Slavka Krautzeka 45, 51000 Rijeka, Hrvatska, OIB: 75256730281, MBS: 1639889

Ova Pravila o privatnosti izdaju se u ime Rijeka Run, pa kad se u ovom pravilniku o privatnosti referira na "Mi" ili "Naše", zapravo se upućuje na relevantnu pravnu osobu odgovornu za obradu vaših podataka.

Poštujemo vašu privatnost i obvezujemo se zaštititi vaše osobne podatke. Ova pravila o privatnosti obavještavaju vas o tome na koji način se brinemo o Vašim osobnim podacima prilikom posjetite naše web stranice (dalje: Stranica) rijeka.run bez obzira odakle se stranica posjećuje, te govore o vašim pravima na privatnost i kako vas zakon štiti.

Ova Pravila o privatnosti pružaju se u slojevitom obliku, tako da možete kliknuti na određena područja navedena u nastavku.

  1. TKO SMO
  2. PODACI KOJE PRIKUPLJAMO O VAMA
  3. KAKO SU VAŠI OSOBNI PODACI PRIKUPLJENI
  4. KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE
  5. OBJAVLJIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  6. VAŠA ZAKONSKA PRAVA
  7. SIGURNOST PODATAKA
  1. TKO SMO

    1. SVRHA PRAVILA O PRIVATNOSTI

      Ova Pravila o privatnosti pružaju informacije o načinu na koji prikupljamo i obrađujemo vaše osobne podatke putem upotrebe web stranice, uključujući sve ostale podatke koji tim putem mogu biti prikupljeni. Važno je pročitati Pravila o privatnosti zajedno s bilo kojom drugom obavijesti o privatnosti ili valjanom napomenom o prikupljanju i obradi vaših osobnih podataka, kako bi u potpunosti bili svjesni kako i zašto koristimo vaše podatke.

    2. REVIZOR

      ATLETSKI KLUB RI MARATON je revizor odgovoran za ovu stranicu. Cijenimo priliku da se zauzmemo za vaše interese pa vas molimo da nas u tom slučaju kontaktirate. Također imate pravo prigovora u svakom trenutku Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), nadzornom tijelu EU za pitanja zaštite podataka.

    3. POVEZNICE TREĆIH STRANA

      Stranica može sadržavati poveznice na web stranice trećih strana, dodatke i aplikacije. Ako kliknete na te veze ili omogućite te veze, treće strane mogu prikupljati ili dijeliti podatke o vama. Mi ne kontroliramo web stranice trećih strana te nismo odgovorni za njihovu izjavu o privatnosti.

  2. PODACI KOJE PRIKUPLJAMO O VAMA

    Osobni podaci ili osobne informacije označavaju sve informacije o pojedincima prema kojima se osoba može identificirati. Možemo prikupljati, koristiti, pohraniti i prenositi različite vrste osobnih podataka kako slijedi:

    • Podaci o identitetu - ime, prezime, korisničko ime, datum rođenja, fotografije, dob, spol, detalji o profesionalnom članstvu
    • Kontaktni podaci - adresa za naplatu, adresa za dostavu, e-mail, društvene mreže i telefonski brojevi
    • Financijski podaci - bankovni račun i pojedinosti o plaćanju
    • Transakcijski podaci - pojedinosti o plaćanju i ostale pojedinosti o proizvodima i uslugama koje ste kupili od nas
    • Tehnički podaci - internet protokol (IP) adresa, podaci za prijavu, vrsta i verzija preglednika, postavke vremenske zone i lokacije, vrste i inačice plug-in preglednika, operativni sustav i platforma, puni klikovni izvor "Uniform Resource Locators"
    • Profilni podaci - korisničko ime i zaporka, vaše kupnje ili narudžbe, rezultati i vremena na našim događanjima, proizvodima koje ste pregledali ili pretraživali; vrijeme odziva stranica; pogreške preuzimanja; trajanje posjeta određenim stranicama; informacije interakcije stranice
    • Podaci o upotrebi - informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranicu, proizvode i usluge
    • Marketing podaci - preferencije pri primanju promotivnih obavijesti od nas i naših trećih strana
    • Agregirani podaci - statistički ili demografski podaci za bilo koju svrhu. Ako kombiniramo ili povežemo agregirane podatke s vašim osobnim podacima kako bismo vas mogli izravno ili neizravno identificirati, takve podatke obrađujemo kao osobne, koji će se koristiti u skladu s ovim Pravilima o privatnosti
  3. KAKO PRIKUPLJAMO PODATKE O VAMA

    Koristimo različite metode za prikupljanje podataka od vas i o vama:

    • Izravne interakcije - postoji mogućnost prikupljanja vaših podataka o identitetu, kontaktnih i financijskih podataka popunjavanjem obrazaca ili putem pošte, telefona, e-pošte. To uključuje osobne podatke koje dajete kada se prijavite za naše proizvode ili usluge, kreirate račun na stranici, pretplatite se na našu uslugu ili publikaciju, zatražite slanje promotivnih materijala, prijavite se za sudjelovanje ili volontiranje na jednom od naših događanja / natjecanja
    • Automatizirane tehnologije ili interakcije - možemo automatski prikupiti tehničke podatke o vašoj opremi, postupcima pregledavanja i uzorcima pomoću kolačića, server podataka i drugih sličnih tehnologija kako slijedi u našoj politici kolačića: naša web stranica koristi kolačiće kako bi vas razlikovala od drugih korisnika i pružila vam ugodno korištenje. Također, kolačići nam omogućuju da poboljšamo našu web lokaciju. Ako nastavite pregledavati web mjesto, pristajete na našu upotrebu sljedećih kolačića:
    • Strogo neophodni kolačići - potrebni za rad naše web stranice. Omogućuju vam prijavu na sigurna područja naše web stranice, korištenje košarice za kupnju ili korištenje usluge e-naplate
    • Analitički/kolačići izvedbe - dopuštaju nam da prepoznamo i brojimo broj posjetitelja i da vidimo kako se posjetitelji kreću na našoj web stranici kada ju upotrebljavaju. To nam pomaže poboljšati način na koji naša web stranica funkcionira, na primjer, tako da korisnici pronalaze ono što traže
    • Kolačići za funkcionalnost - prepoznaju vas kada se vratite na našu web stranicu. To omogućuje prilagodbu sadržaja, pozdravljamo vas po imenu i pamtimo vaše želje
  4. KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE

    Koristit ćemo vaše osobne podatke samo ako to zakon dopušta. Najčešće kada trebamo s vama stupiti u ugovorni odnos, a da je to potrebno za naše legitimne interese (ili one treće strane), a vaši interesi i temeljna prava ne nadilaze iste interese i gdje se trebamo pridržavati zakonskih ili regulatornih obveza. Ne oslanjamo se na privolu kao pravnu osnovu za obradu Vaših osobnih podataka. Imate pravo povući privolu u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate.

    1. RAZLOZI KORIŠTENJA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

      Ovdje možete pronaći opis svih načina na koji planiramo koristiti vaše osobne podatke, te zakonskih pozadina na koje se oslanjamo po tom pitanju. Imajte na umu da vaše osobne podatke možemo obraditi za više različitih potreba, ovisno o specifičnoj svrsi za koju koristimo vaše podatke:

      Svrha/aktivnost Vrsta podataka Zakonski okvir
      Zahtjev za sudjelovanje (individualno ili grupno) na bilo kojem od naših događaja Podaci o identitetu
      Kontaktni podaci
      Transakcijski podaci
      Tehnički podaci
      Profilni podaci
      Marketing podaci
      Izvršenje ugovora
      Legitimni interesi (podaci potrebni kako bi mogli omogućiti sudjelovanje na našim događajima i organizaciju istih)
      Omogućiti prikupljanje i objavu rezultata naših događaja Podaci o identitetu
      Profilni podaci
      Legitimni interesi (potrebna nam je mogućnost objavljivanja i pohranjivanja rezultata, rangiranja pojedinaca i rezultata natjecanja nakon specifičnog događaja, te zadržavanje povijesnog zapisnika tih podataka u svrhu određivanja događaja, te arhiviranja i povijesne pretrage. Omogućava rangiranje natjecatelja u odnosu na ostale)
      Za televiziju, film i / ili na drugi način zapisa naših događanja, fotografiranje i snimanje događanja Podaci o identitetu Legitimni interesi (potrebna nam je mogućnost objavljivanja, prikazivanja, prodaje i distribucije naših događaja filmom, televizijom, radiom, tiskanim medijima, internetom, publikacijama ili bilo kojim drugim medijima)
      Za volontiranje na našim događanjima Podaci o identitetu
      Kontaktni podaci
      Profilni podaci
      Marketing podaci
      Izvršenje ugovora
      Legitimni interesi (podaci potrebni kako bi mogli omogućiti sudjelovanje na našim događajima i organizaciju istih)
      Za uključenje na naš popis medijskih pokrovitelja Podaci o identitetu
      Kontakt podaci
      Marketing podaci
      Legitimni interesi (podaci potrebni kako bi mogli omogućili medijsko pokriće naših događanja)
      Za postati partner, pokrovitelj, dobavljač ili izlagač Podaci o identitetu
      Kontaktni podaci
      Financijski podaci
      Transakcijski podaci
      Marketing podaci
      Izvršavanje ugovora (kao naš partner, pokrovitelj, dobavljač ili izlagač)
      Legitimni interesi (podaci potrebni kako bismo vas mogli pozvati da postanete partner, pokrovitelj ili dobavljač, što će vam omogućiti službeno povezivanje s nama ili našim događajem)
      Za postati medicinski stručnjak na jednom od naših događaja Podaci o identitetu
      Kontakt podaci
      Marketing podaci
      Izvršenje ugovora
      Legitimni interesi (podaci potrebni kako bismo vam mogli omogućiti pružanje usluga na našim događanjima uz prethodnu provjeru adekvatne kvalifikacije i organizaciju potrebnog broja medicinskih stručnjaka)
      Za sudjelovanje na jednom od naših događanja u bilo kojem svojstvu koje zahtijeva fotografsku akreditaciju Podaci o identitetu
      Kontakt podaci
      Pravna obveza
      Izvršavanje ugovora s vama
      Legitimni interesi (podatak potreban iz sigurnosnih razloga)
      Za registraciju novih korisnika Podaci o identitetu
      Kontakt podaci
      Pravna obveza
      Izvršavanje ugovora s vama
      Legitimni interesi (podatak potreban za pružanje korisničkih usluga)
      Za obradu i dostavu narudžbe, uključujući:
      (A) upravljanje plaćanjima, naknadama i pristojbama
      (B) prikupljanje i oporavak novca s naše strane
      Podaci o identitetu
      Kontaktni podaci
      Financijski podaci
      Transakcijski podaci
      Marketing podaci
      Izvršavanje ugovora s vama
      Legitimni interesi (podatak potreban za pokriće dugovanja prema nama)
      Za podatkovnu analizu u svrhu poboljšanja stranice i marketinga Tehnički podaci
      Podaci o upotrebi
      Legitimni interesi (podaci potrebni za definiranje vrste kupaca, ažuriranje stranice i uspostavljanje marketinške strategije)
      Za obavještavanje o nadolazećim događanjima putem newslettera Podaci o identitetu
      Kontaktni podaci
      Legitimni interesi (podaci potrebni za redovito slanje newslettera, pretplatu možete otkazati u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate)
    2. NAŠE PROMOTIVNE PONUDE

      Naše promotivne ponude primati ćete ukoliko ste nam pružili vaše podatke prilikom prijave na utrku ili registracije za promociju i, u svakom slučaju, niste izričito odbili primati marketinške materijale.

    3. ODJAVA

      U bilo kojem trenutku možete zatražiti odjavu primanja marketinških poruka, tako što se prijavite na stranicu i označite ili odznačite relevantne oznake kako bi prilagodili željene marketinške postavke. Također nas možete u bilo kojem trenutku izravno kontaktirati. Odjava s marketinških poruka neće utjecati na ostale osobne podatke potrebne zbog kupovine usluga ili drugih transakcija.

    4. PODACI O DJECI

      Možemo prikupljati i obrađivati osobne podatke djece mlađe od 16 godina u svrhu obavljanja naše djelatnosti, u tom slučaju ćemo osigurati pristanak roditelja skrbnika.

  5. OBJAVLJIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

    Možda ćemo morati dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama navedenim u nastavku:

    • Davatelji usluga koji djeluju kao procesori, te pružaju razne usluge, kao što su upravljanje prijavama na utrke, upravljanje nagradama, timing usluge, usluge raspodjele fotografija, videa i drugih slikovnih zapisa, olakšavanje usluga za grafički prikaz rezultata, usluge analiza podataka, objavljivanje rezultata utrke, IT administracija. Molimo da nas kontaktirate kako bi saznali više o raznim trećim stranama koje mogu obrađivati vaše osobne podatke
    • Stručni savjetnici koji djeluju kao procesori ili zajednički kontrolori, uključujući pravnike, bankare, revizore i osiguravatelje koji pružaju konzultantske, bankarske, pravne, osiguravajuće i računovodstvene usluge
    • Atletska tijela i organizacije, poput Hrvatskog atletskog saveza
    • Voditelji komentatori, kako bi mogli popratiti naša događanja
    • Mediji, kada smatramo da postoji zanimljiva popratna priča o vašem sudjelovanju na jednom od naših događanja
    • Kada ste pristali ostaviti svoje osobne podatke trećim stranama (na primjer, za potrebe hotelskog smještaja)

    Zahtijevamo od svih trećih strana da poštuju sigurnost vaših osobnih podataka i postupaju u skladu sa zakonom, te im ne dopuštamo korištenje vaših osobnih podataka u svoje svrhe. Trećim stranama dopuštamo obradu vaših osobnih podataka samo u određene svrhe i u skladu s našim uputama.

  6. VAŠA ZAKONSKA PRAVA

    Imate pravo na:

    • Zahtjev za pristup vašim osobnim podacima. To vam omogućava primitak kopije osobnih podataka koje držimo o vama i provjeru zakonite obrade istih
    • Zahtjev za ispravkom osobnih podataka koje držimo o vama. To vam omogućava ispravak bilo kakvih nepotpunih ili netočnih podataka koje držimo o vama, iako moramo potvrditi točnost novih podataka koje ste nam pružili
    • Zahtjev za brisanjem vaših osobnih podataka. To vam omogućava brisanje ili uklanjanje vaših osobnih podataka. Napominjemo, međutim, da ne možemo uvijek djelovati u skladu s vašim zahtjevom za brisanjem iz određenih pravnih razloga o kojima ćete biti obaviješteni za vrijeme vašeg zahtjeva
    • Zahtjev za prijenos vaših osobnih podataka vama ili trećoj strani. Pružit ćemo vama ili trećoj strani koju ste odabrali vaše osobne podatke u strukturiranom, uobičajenom računalno čitljivom formatu. Imajte na umu da ovo pravo vrijedi samo za automatizirane podatke za koje ste nam u početku dali pristanak
    • Povlačenje privole u bilo kojem trenutku, gdje se oslanjamo na vaš pristanak za obradu osobnih podataka. To neće utjecati na zakonitost obrade vaših podataka prije trenutka povlačenja privole. Povučete li privolu možda vam nećemo biti u mogućnosti nadalje pružati određene proizvode ili usluge.

    ROK ZA ODGOVOR: nastojimo odgovoriti na sve legitimne zahtjeve u roku od mjesec dana. Ponekad nam je potrebno više od mjesec dana ako je vaš zahtjev posebno složen ili ste podnijeli brojne upite. U tom ćemo vas slučaju držati obaviještenim.

  7. SIGURNOST PODATAKA

    Postavili smo odgovarajuće sigurnosne mjere kako bismo spriječili gubitak, korištenje ili neovlašten pristup vašim osobnim podacima, njihovu izmjenu ili otkrivanje. Također ograničavamo pristup vašim osobnim podacima onim zaposlenicima, agencijama, izvođačima i ostalim trećim stranama koje pristup trebaju iz poslovnih razloga. Oni podliježu povjerljivosti, te vaše osobne podatke obrađuju isključivo prema našim uputama.